Hoeveel is uw klant waard?

Tja, een moeilijke vraag... Neen, zo eenvoudig als een glas water. De waarde van een potentiële klant van een krantenwinkel bedraagt 2 euro, zijnde de prijs van een krant. De waarde van een klant van een Porsche garage bedraagt 100.000 euro, zijnde de prijs van zijn eerste besteding.

Kan een bedrijf zich dan nog permitteren een potentiële klant te mislopen? Doe eens de oefening voor uw bedrijf.

Uit ervaring weet ik...

Uit ervaring met mijn huidige klanten weet ik dat veel kmo's worstelen met het goed en vooral efficiënt gebruiken van het internet. Zo laten zij veel kansen onbenut om nieuwe klanten te werven en bestaande klanten beter te bedienen.

Kan ik u helpen?

Tijdens het werken met klanten hebben we een methode ontwikkeld om kmo's te trainen in het efficiënt gebruik van internet. De methode blijkt succesvol en is klaar om op ruimere schaal gebruikt te worden.

Hoe gaan we te werk?

We maken eerst een bedrijfsanalyse (produkt, klantenkring, organisatie, doelstellingen).

We gaan na of er binnen uw bedrijf de minimaal benodigde kennis en middelen voorhanden zijn om een training te kunnen opstarten. Hier voelen we samen binnen het uur of dit kan werken binnen uw bedrijf.

Wat kan u verwachten?

  • Wij leren hoe u uw klanten en potentiële klanten perfect in kaart kunt brengen.
  • Wij leren u hoe u ZELF uw website beter kunt laten scoren in Google.
  • Wij leren u resultaatgerichte webteksten schrijven.
  • Wij leren u de mogelijkheden van zeer gerichte e-mailmarketing met resultaat.
  • Wij leren u hoe bvb. Linkedin een belangrijke meerwaarde kan betekenen voor uw bedrijf.
  • En op regelmatige tijdstippen evalueren we samen het resultaat.

Het uiteindelijk doel van deze trainingen moet zijn dat uw eigen mensen binnen uw bedrijf met een ongelooflijk gemak deze internet-knepen onder de knie hebben zodat uw bedrijf een niveau hoger komt te staan dan uw concurrenten.

Wat kost dat?

De kostprijs van zo'n training moet u levenslang het gevoel geven dat u er iets voor heeft teruggekregen. We maken u graag een offerte op. Stuur een mailtje naar contact@frankdeneve.be of vul uw gegevens in onderstaand formulier. Wij contacteren u dan voor een eerste vrijblijvend gesprek.