Meer dan helft van websites en webshops is onvoldoende beveiligd

Meer dan de helft van de honderd populairste websites en webshops is slecht beveiligd. Dat blijkt uit een onderzoek van Test Aankoop. Bij sommige sites kunnen hackers gemakkelijk aan persoonlijke gegevens van klanten geraken en in het ergste geval kunnen ze hen zelfs via phishing geld aftroggelen.

Test-Aankoop testte de veiligheid van de honderd meest bezochte websites en webshops. Daarvan bleken er 55 niet veilig, bij 27 online winkels is er zelfs een ernstig veiligheidsprobleem.

Veilig shoppen met https-verbinding

Als je veilig online wil shoppen, doe je dat best enkel op een website met een https-verbinding. Die zijn beter beveiligd.

Wat is een beveiligde website?

Een beveiligde website herken je bovenaan in het browserveld aan de https-vermelding voor de domeinnaam en de status ‘Veilig’ met het groene slotje.

Op https-websites kunnen je persoonlijke gegevens enkel door je eigen computer en de website waarop je de gegevens ingeeft gelezen worden. 

Bron: Test Aankoop

Wat nu met jouw website?

Indien je een beveiligde https-website wenst, vragen we voor jouw website een SSL-certificaat aan. Vervolgens voeren we de noodzakelijke aanpassingen aan je website uit.

Wil je hierover meer informatie? Laat het ons weten via onderstaand formulier. We contacteren je dan eerstdaags.