Word zichtbaar in Google

Je website staat vol nuttige inhoud, maar die verschijnt niet tussen de Google zoekresultaten? Hieronder vind je de belangrijkste tips die de zichtbaarheid van je website in de zoekmachines aanzienlijk verhogen.

Hoe werkt Google?

Om de positie van je website te bepalen baseert Google zich op meer dan 200 factoren. Aan al deze factoren voldoen, is nagenoeg onmogelijk. Waar je wel een invloed op hebt, is de structuur en de inhoud van je website. 

Beperk je zoekwoorden

Bepaal je zoekwoorden vooraf en concentreer je daarbij op 1 tot maximaal 3 zoekwoorden per pagina. Wanneer je te veel zoekwoorden gebruikt op een pagina kan je daarop worden afgestraft in Google. Voor het bepalen van je zoekwoorden kan je beroep doen op de Google Keyword Planner.

Plaats zoekwoorden in de titel

Bepaal de titel van de pagina en verwerk er de zoekwoorden in.

Zorg voor een SEO-vriendelijke URL

Bij het aanmaken van een webpagina pas je de URL aan met de juiste zoekwoorden.

Nu mag je je webteksten afwerken

Je definitieve webteksten schrijf je pas uit als al het voorgaande is uitgevoerd. Hou dan ook rekening met enkele belangrijke zaken.

Zorg dat je zoekwoord zeker voorkomt in de eerste 100 karakters van uw tekst. Het zoekwoord mag je maximum 3 keer herhalen per 100 woorden.

Als je website voorziet in nog andere pagina’s over dit zoekwoord, leg dan ook een link op het zoekwoord naar die andere pagina. Hierdoor wordt de tweede pagina ook versterkt in de Google Ranking.

Google leest afbeeldingen via de zogenaamde alt-tekst. Neem dus de tijd om een passende alt-tekst aan elke afbeelding toe te voegen.

Optimaliseer tot slot de meta-data van elke pagina

Wanneer je webteksten afgewerkt zijn, optimaliseer je de meta-title en meta-description op basis van het zoekwoord. De meta-tag is de blauwe tekst die je terugvindt bij de zoekresultaten van Google. De meta-description is de grijze tekst onder de meta-title.

De ideale meta-title mag niet meer dan 65 karakters bevatten. De ideale meta-description mag niet meer dan 160 karakters bevatten. Het is de bedoeling dat deze tekst de surfer overtuigt om je website te bezoeken.

Hulp nodig?

Wil je de techniek om je website te laten scoren in Google aanleren. Dan kan je bij ons de Google-cursus volgen. Stuur een mailtje naar frank@e-on.be of vul je gegevens in onderstaand formulier. Wij contacteren je dan voor een eerste vrijblijvend gesprek.